Візит члена редакційної колегії журналу “Фінансові ринки, інституції та ризики” Ігоря Рекуненка до Німеччини

З 17 по 24 лютого 2018 року, за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу, відбувся візит делегації з України до Німеччини, зокрема до Федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія (м. Дюссельдорф) та м. Берлін. В складі даної делегації був член редакційної колегії журналу “Фінансові ринки, інституції та ризики” Ігор Рекуненко.

Під час поїздки було проведено 16 робочих зустрічей із широкого кола питань, серед яких можна виділити наступні: аналіз та оцінка Федеральної системи в Німеччині, її адміністративно-політичного устрою, геополітичної ситуації; визначення ролі і місця Німеччини на мапі Європи і світу, сьогоднішньої ролі України в економіці Німеччини і навпаки, ролі громадянського суспільства; ролі і особливостей використання медіа засобів, особливо в умовах обмеженості доступу до них; формування місцевих бюджетів та їх використання; використання сучасних технологій, пошуку зручних та ефективно діючих IT-платформ з метою автоматизації процесів і процедур у співпраці місцевої влади та громадян; залучення до участі у політичних процесах жінок, стану та динаміки розвитку гендерних процесів, тощо.

Окрім спланованих зустрічей – тематичних панелей, окремо слід відзначити дискусії з провідними політиками Німеччини, зокрема з віце-спікером (від FDP, керівником фракції) Ландтагу землі Північний Рейн-Вестфалія Ангелою Фраймут, депутаткою Бундестагу від FDP, головою Комітету з прав людини, членом ПАРЄ Гіде Ензен (Gyde Jensen), з екс-депутаткою Бундестагу із 34-річним стажем від партії «Союз 90/Зелені» Марілуїзою Бек (Marieluise Beck) – співзасновницею «Центру ліберальної сучасності» та проекту «Зрозуміти Україну!», та з керівником департаменту Федерального міністерства у справах сім’ї, жінок і молоді графинею Мартіною фон Бассевітц (Dr. Martina Grafin von Bassewitz).  Делегація також відвідала і посольство України в Німеччині де зустрілися із радником посла Іриною Тібінкою (Iryna Tybinka) та її колегами.

Візит відбувався надзвичайно динамічно, насичено, акцентовано та інформативно, з активним спілкуванням та обміном досвідом.