Зміст |
Автори:
Мехді Бушетара, ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9826-8985 доктор, асистент, Вища національна школа менеджменту, Алжир Луна Мохтарі, ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9166-327X магістрантка, Вища національна школа менеджменту, Алжир Мессауд Лазрег, ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4400-1238 доктор філософії, науковий співробітник Дослідницького центру прикладної економіки та розвитку, Алжир Мессауд Зеруті, ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9802-5334 доктор, асистент, Вища національна школа менеджменту, Алжир Сабріна Іратен, ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0183-5769 докторка, асистентка, Вища національна школа менеджменту, Алжир Ламія Ельмокретар, ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1207-4970 докторка, асистентка, Вища національна школа менеджменту, Алжир
Сторінки: 149-165
Мова: Англійська
DOI: https://doi.org/10.21272/sec.5(4).149-165.2021
Отримано: 09.10.2021
Прийнято: 02.12.2021
Опубліковано: 30.12.2021
Завантажити: |
Перегляди: |
Завантаження: |
|
|
|
Розширена анотація українською мовою
Метою даної роботи є визначення доцільності використання маркетингових методів та інструментів для підвищення рівня конкурентоспроможності молочних продуктів, а також організаційних обмежень для малих фермерських господарств у гірській місцевості Фреха та Сіді-Наман, розташованому в регіоні Тізіузу (Алжир). Об’єктом дослідження обрано регіон Тізіузу із-за наявності сприятливих географічних умов для нарощення виробництва молока. Важливість дослідження полягає у визначенні ключових факторів, які перешкоджають успішно вести підприємницьку діяльність дрібним виробникам молока. Джерелом первинної інформації слугували дані опитування 30 фермерів, а також результати інтерв’ю фахівців у галузі тваринництва. Було проведено документальний пошук літератури та емпіричні дослідження, а також виїзди на місця. Результати проведеного дослідження засвідчують, що основними чинниками впливу на функціонування дрібних фермерських господарств є: харчові та соціально-культурні фактори, які є обмеженням для виробництва молока; недосконала система управління каналами збуту молочної продукції; відсутність інформаційної кампанії щодо користі молочних продуктів з гірської місцевості. За результатами дослідження у роботі запропоновано дрібним фермерським господарствам з регіону Тізіузу (Алжир) пройти курси навчання з методів розведення свійських тварин та вивчити передовий світовий досвід покращення умов гігієни та стерилізації на фермах, а також посилити ветеринарно-санітарний контроль на фермерських господарствах. Автори статті наголошують на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо користі споживання екологічно чистої молочної продукції, виробленої місцевими дрібними фермерськими господарствами. Крім цього, доцільно розводити молочні породи свійських тварин (іспанська мурсіана та французька саанен) у гірській місцевості Улед Джеллал.
Ключові слова: маркетингові практики, малі фермери, молочне виробництво, організаційні обмеження.
Класифікація JEL: M21, M31, R30.
Цитувати як: Bouchetara, M., Mokhtari, L., Lazreg, M., Zerouti, M., Iraten, S., Elmokretar, L. (2021). Marketing Practices For Dairy Products From Small-Scale Farms, Case: Region Of Tiziouzou – Algeria. SocioEconomic Challenges, 5(4), 149-165. https://doi.org/10.21272/sec.5(4).149-165.2021
Ця стаття публікуються за ліцензією Creative Commons Attribution International License
Список використаних джерел
- Azeddine, M., Ammar, K. S., & Fatima, B. (2015). Adaptation strategies of goat breeders in the mongtagnous zone of Tizi-Ouzou. European Scientific Journal, 11(2). [Link].
- Barragan-ochoa, F. (2017). Small producers, cities and milk: Challenges of food provisioning in the northern Andean. Université Paris 1 Panthéon Sorbonne, [Link].
- Dieng, K., Kalandi, M., Sow, A., Millogo, V., Ouedraogo, G.A. And Sawadogo, G.J. (2014). Socio-economic profile of the actors of the local milk value chain in Kaolack Senegal. Revue Africaine de santè et de productions animales, 12(03-4). [Link].
- Farid Djellal, Azeddine Mouhous, Si Ammar Kadi. (2018). Performance of rabbit farming in the Tizi-Ouzou region. Hal, 8. [Link].
- Hochuli, A., Hochuli, J., & Schmid, D. (2021). Competitiveness of diversification strategies in agrigultural dairy farms: Empirical findings for rural regions in Switzerland. Journal of Rural Studies, 82, 98–106. [Link].
- Kadi S.A., Hassini F., Lounas N., Mouhous A. (2014). Characterization of goat breeding in the mountainous region of Kabylia in Algeria. Options Méditerranéennes : Série A. Séminaires Méditerranéens; n. 108. [Link].
- Lazereg, M., Bellil, K., Djediane, M., & Zaidi, Z. (2020). The Algerian milk sector facing the consequences of the covid-19 pandemic. Les cahier du cread, 36, 234-246. [Link].
- Ludovic Temple, Frederic Lançon, Florence Palpacuer, Gilles Paché. (2013). Updating the commodity chain concept in agriculture and agribusiness. Economies et Sociétés. Série AG Systèmes agroalimentaires, Presses del’ISMEA, AG(33), 1785-1797. [Link].
- Makhlouf, M., Montaigne, E., & Tessa, A. (2020). Dairy policy in Algeria: between food security and differential consumption support. New Meditin, New medit: Mediterranean journal of economics, agriculture and environment, 14, 12-23. [Link].
- Martine Napoleone, Jean-Pierre Boutonnet. (2016). Reconfigurations of agri-food systems in territories and value chains. FAO-CIHEAM Network for Research and Development in Sheep and Goats. [Link].
- Missouhou, A. (2020). The value chain of milk and dairy products: Situation in front of covid-19 and strategies of the actors in senegal. Initiative Prospective Agricole et Rurale, 10-19. [Link].
- Mouhous, A., Djellal, F., Guermah, H., & Kadi, S. A. (2020). Technical and econonic performance of dairy cattele farming in mountain areas in tizi-ouzou, Algeria. Biotechnology in Animal Husbandry. [CrossRef].
- Reviron, S. and Python, P. (2018). Value distribution analysis in the dairy sector. Swiss Agricultural Research, 9(4). [Link].
- Sahraoui H., Madani T., Kermouche F. (2016). the development of a goat milk sector in mountain regions: an asset for sustainable regional development in Algeria. Pp. 677-681. [Link].
- Saidani K., Ziam H., Hamiroune M., Righi S., Benakhla A., (2019). Small ruminant rearing in Kabylia, Algeria, and prospects for its development. Rev. Elev. Med. Vet. Pays Trop., 72(2), 49-54, [CrossRef].
- Si Ammar Kadi, Azeddine Mouhous, M. Berchiche, Farid Djellal, J. Huguenin, et al. (2018). Production performance and marketing of milk in goat farms in the mountainous area of Tizi-Ouzou. Hal, 7. [Link].
- Si-Tayeb H, Mouhous A et Cherfaoui L M. (2015). Characterization of dairy cattle breeding in Algeria: case of the Freha Tizi-Ouzou area. Livestock Research for Rural Development, Volume 27, Article #128. [Link].
- Soltani, M. Z. (2017). Reasoning in terms of value chains: Approaches and limitations. Revue Économie, Gestion et société. [Link].
- Srairi, M. T., Bahri, S., & Kuper, M. (2013). Work and its contribution to the adaptation strategies of smallholder family farms within mixed crop/livestock systems in Morocco. Biotechnol. Agron. Soc. Environ., 17(3). [Link].
- Yilmaz-Ersan, L., Ozcan, T., & Akpinar-Bayizit, A. (2020). Assessment of socio- demograpgic factors, health status and the knowledge on probioptioc dairy products. Food Science and Humain Wellness, 9(3). [CrossRef].
- Khelaf Saidani (2021). Goats in Algeria: breeding, production and inventory. [Link]. Consulted 02/07/2021.
|